Pelaajalukee Videopelejä, sarjakuvia ja internet-kulttuuria.

Aku Ankka 40 ja 41 2014

  • Aku Ankka 40 ja 41 2014

Huh kiirettä sanoi etana Espanjassa. Kursiivisesti kahden viikon akkarit.

40

Ensimmäisessä tarinassa Milla Magia uhkaa hölmösti Roopea. Tarinassa gargoilit heräävät henkiin ja Roope lupaa luopua esilantistaan tuosta vaan kun vähän sukulaisten henkeä uhataan. Ei hyvä stoori.

Toisessa tarinassa Mikki, Hessu, Minni, Polle ja Heluna ovat retkellä. Mystinen patsas taikoo Mikistä pyromaanin. Kaverit murtavat loitsun.

Aivan loistava tarina! Pääosin siksi että:

  • Mikki on kerrankin avuton eikä sankari
  • Tyhjäkatseinen Mikki seisomassa kellarissa on hyytävä ja tunnelmallinen hetki
  • Hessu hölmöilee todella hauskasti!
  • Kahjouden multihuipentuma: oikeuden tuomari hyväksyy ikivanhan velhon päiväkirjan todisteeksi siitä, että Mikki oli lumottu tehdessään tuhopolton :)

Keskellä on niitattuna jonkinlainen mainosliite. Se sisältää paahtoleipätarinoita: mestari Barksin Pelle-tarinan ja Taliaferron piirtämiä Aku-lyhäreitä. Mainioita tarinoita, itse tuotteeseen en keskittynyt.

Viimeisenä on Karhukopla-juttu. Konnat varastavat miljonäärille pelin ennakkoversiota. Kelvollinen juttu.

Jos antaisin tähtiä, niitä tulisi kaksi kautta viis. Mahtava kolmas tarina ei pelasta muuta lehteä.

 

41

Ensimmäisessä tarinassa Aku ostaa taikamaton (lentävän sellaisen). Jännä, miten hän Iinestä tervehtimään mennessään lentää heti yläkerrassa olevan makuuhuoneen ikkunaan. Yhteislento päättyy katastrofiin. Aika hauska tarina loppujen lopuksi!

Toisena on mestari Carl Barksin juttu. Roope haluaa ansaita rahaa Wanhalla Avtolla. Rolls-Regal taitaa olla sama, joka esiintyy Don Rosan Roopen elämä ja teot -juttusarjan Ankkalinnake-osassa. Tarina kulminoituu Roopen ja Akun kilpa-ajoon.

Keskiaukeamalla Ankkalinnan kartta -juliste!

Kolmantena Aku rassaa omaa American Bantamiaan, mutta päätyy lainaamaan Pelottoman erikoisautoa. Katastrofi iskee. Kuvitus on todella hauskaa ja Aku pyyhkii hulvattomasti asevoimilla lattiaa Pellen suunnittelemalla James Bond -autolla. Erittäin hauska tarina.

Viimeisenä Pluto-yksisivuinen, ei kommentteja. Takasivulla mainostetaan mm. lehden toimituksen Instagram -tiliä.

Jos antaisin tähtiä, niitä tulisi kolme kautta viis.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.