Pelaajalukee Videopelejä, sarjakuvia ja internet-kulttuuria.

Aku Ankka 36/14

  • Aku Ankka 36/14

Aku Ankka 36 2014

Kannessa otetaan jälleen kantaa maailmanpolitiikkaan: Logo on sininen, taustaväri keltainen, ja kukapa muukaan kannessa Akun lisäksi esiintyy kuin naapuri Teppo Tulppu.

Leikki sikseen.

Kakkoskannelta löytyy syyskuun palkintotehtävä. Saas nähdä osaisinko osallistua. Tehtävän kuva numero kuusi näyttäisi olevan ensimmäisestä Akkarista, joka minun lapsuudenkotiini on tullut. :) Muistan tarinan kyllä vielä.

Ensimmäinen tarina kertoo Tuvun Huvun ja Luvun (hehheh, ehkä siirryn käyttämään tätä) majanrakennuspuuhista, joihin Aku-setä sekaantuu. Majanrakennuksesta tulee lopulta kilpakukkoilua Akun ja naapurin sedän välille: kumpikin haluaa olla parempi lähivanhempi jälkikasvulleen ja rakentaa hienomman majan. Luonnollisesti tarina päättyy totaaliseen katastrofiin Akun ja naapurin osalta.

Toteamus "Huoh! Sedältä on taas kerran lähtenyt homma täysin lapasesta." hymyilytti ääneen. Akkarin toimituksen elävää kieltä on kehuttu kyllästymispisteeseen asti, joten sitä ei tarvinne tässä tämen enempää kiitellä.

Toinen tarina kertoo Mortin ja Vertin jalisjoukkueesta, Ylävirran yrityksestä. Tarinassa Hiiret ja heidän jalkapalloilijakaverinsa tutkivat epäreilusti junioripeliä viheltävän tuomarin motiiveja. Kiristyksestähän kyse loppujen lopuksi on.

Sivuhuomautuksena tarina sisältää muutamankin ruudun, jossa jalisjoukkueen pojat mainitsevat itsensä pukeutuneena iltapukuun ja tutuun. Verkossa kohistaan näinä aikoina niin paljon naisvihasta ja vuotaneista alastonkuvista (esimerkiksi boggaajakollega täällä Usarissa). Siksi mieleen juolahtaa käsikirjoittajan tekevän sukupuoliroolien monimuotoisuuskasvatusta nuorille lukijoille. Miehisen jalkapalloilun vastakohdaksi tarvitaan hiukan ristiinpukeutumista. No, tuskin, mutta kaikkea sitä mieleen tulee...

Tarina itsessään oli aika yksinkertainen, melko lyhyt ja helppolukuinen.

Kolmantena tarinana on Aku-juttu, jossa kokataan. Uskoin tunnistavani piirrosjäljen, vaikka en osannutkaan yhdistää nimeä Bas Heymans siihen. Kuvat ovat kuitenkin letkeitä ja hauskoja. Itse tarinassa Aku haluaisi lainata naapuriltaan suolaa ruuanlaittoon. Tulppu on kuitenkin epämiellyttävä, eikä suostu lainaamaan valtavasta suolavarannostaan mitään. Sotahan siitä syttyy, mutta loppujen lopuksi kaikki päättyy hyvin.

Tarina oli melko lyhyt ja simppeli.

Jatkotarinana on Beowulf Ankan kakkososa. Grendelin äiti tulee ja hakee Akulta tämän viime jaksossa saaman voitonmerkin takaisin. B. Ankka lähtee äidin perään, ja löytää tämän luolasta lohikäärmeitä vastaan taotun miekan, jota oli oikeastaan lähtenyt hakemaankin. Siinä sivussa B.A. selvittää Grendelin äidin ja paikallisen kuninkaan vihanpidon. Kotiin palattuaan Aku on Iineksen suosiossa hetken verran.

Kuten sanottu, lähdemateriaali pitäisi tuntea hyvin, jotta mukaelmista nauttisi kunnolla. Kuvitus on kuitenkin oikein hyvää, eikä kakkososassa unohdeta huumoriakaan.

Kokonaisuutena lehti oli hyvää keskitasoa, heikoin lenkki jalitsutarina ei laske keskiarvoa liikaa. Jos antaisin tähtiä, sanoisin kolme kautta viis.

 

P.S. Tämä Ylilauta-jengin hengentuotos sai minut nauramaan ääneen. :D

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Pusihalit täältä Tampereelta. Kukaan akkaria lukeva ei voi olla paha!

Käyttäjän HenriMantysaari kuva
Henri Mäntysaari

Nooo, eikös tuo profiilikuvakin jo kertoisi että en kuulu sinne Evil-päätyyn ryhmittymäkenttää. :)

Puheenaiheeseen liittyvää