Pelaajalukee Videopelejä, sarjakuvia ja internet-kulttuuria.

Kaikki blogit puheenaiheesta Iskelmämusiikki

Paras iskelmälaulajatar

Minulla on laulusta vain säälivitonen, tai säälikutonen, enkä osaa tulkita nuotteja kuin alkeellisesti, enkä osaa soittaa melodikalla tai muulla kosketinsoittimella muuta kuin ukkonnooan ja jonkun latinalaisislelmän, jonka nimeä en enää muista.

Mutta minulla on ehdottoman varma käsitys siitä kuka on Suomen kaikkien aikojen paras naislaulaja kevyemmän sortin musiikin, eli iskelmän alalla. 

Hän on parempi kuin mieslaulajat Kirka, Eino Grön tai Olavi virta.

Ysäri-jysäri, eli miksi 1990-luvun nostalgisointi vain lisääntyy

1990-luku korvaa 1920-luvun, miksi? Työskentelen yläkouluikäisten opettajana ja joka päivä minusta tuntuu kuin astuisin omaan koululuokkaani 1990-luvun alkupuolella. Kyse ei ole vain oman nuoruuden muistelemisesta vaan nuorisomuodista joka sattuu juuri nyt jäljittelemään 1990-lukua. Epäilisin 1990-luvun muistelemisen leviävän jatkuvasti laajemmalle, sillä on kulttuurista tilausta pelkän kronologisen sattuman lisäksi.

Lill-Jörgen Petersen, trumpetin mestari

Selailin tässä vanhoja blogejani ja löysin muistelua tapaamisestani trumpetin suuren (pienen) taiturin, Lill-Jörgen Petersenin kanssa. Lill-Jörgen menehtyi helmikuussa yhdesän vuotta sitten, jolloin kirjoitin seuraavasti:

(oheinen kuva tapaamisestani v. 2004, jossa hänet palkittiin jazz-legendana)

https://saxontheweb.wordpress.com/2009/02/

Trumpet player Jörgen Petersen passed away yesterday in Helsinki at age of 78.

Päivän lällätys

Vuonna 1961 ja Brita Koivusen Sucu sucu. Onpa musiikki hiukan muuttunut, vaikka eihän Brita Koivusen kappale huonolta tänään kuullosta, kun se ei ole rikki soitettu kuten silloin -61, kun toosan täydeltä tuli Saku Sammakkoa ja tämänkaltaista lällätystä.

 

https://

Broadway keikalla

Broadway oli eilen jälleen keikalla Espoon Heikintorin Il Fratellossa. Tässä säikeessä muutamia audionäytteitä.

https://www.youtube.com/watch?v=9Kun1TNxyOc

Julkaise syötteitä